Extra clear

Extra clear  je veoma transparentno ekstra jasno staklo, koje ima vrlo malo zaostale boje. Jedinstvenog je izgleda i specifičnih optičkih osobina.
Extra clear  se dobija korišćenjem istog procesa proizvodnje kao i float staklo.Nizak sadržaj gvožđa mu daje optimalnu jasnoću.

Prednosti

Extra clear ima sledeće prednosti u odnosu na obično float staklo:
Odlična transparentnost: njegova transmisiona svetlost je veća od konvencionalnog stakla, posebno kada se koristi ekstra debela podloga ili sklopovi
Visoka neutralnost: optimizovan prikaz boja i kontrasta. Boje objekata ostaju živa i prirodna. Ovaj kvalitet je veoma važan u aplikacijama kao što su vitrine u muzejima, zlatarama, itd.
Praktično bezbojan: kada se koristi u gustim konfiguracijama, korišćenje dodatnih jasnih rezultata stakla u praktično bezbojni proizvoda. Zelena primesa, svojstvena običnom flotu uočljiva u većim debljinama, je znatno smanjena.
Osvetljenje i dubina: bez zelene refleksije duž ivice stakla, Extra clear proizvod je posebno svetao. Ovaj kvalitet je posebno evidentan kada se koristi beli lak ili emajl.

Extra clear je dostupan u opsegu debljina, od 3 mm do 19 mm. Extra clear se može kombinovati sa mnogim proizvodima uključujući razna sigurnosna stakla za obezbeđivanje zaštite od povreda u slučaju loma.